+38 (097) 851-32-33

Ця адреса електронної пошти приховується від різних спамерських та пошукових роботів. Щоб побачити її потрібно активувати java-script.

Новини



В позові ГЗК на 1160000,00 гривень відмовлено Надрукувати
25.09.2015

   Спеціалістами Юридичної фірми «Жук і Партнери» надано правову допомогу Товариству з обмеженою відповідальністю «Н» у спорі з одним з гірничо-збагачувальних комбінатів Кривого Рогу.

   Суть спору полягала у наступному. Між ТОВ «Н»  та гірничо-збагачувальним комбінатом, було укладено договір підряду на проведення робіт по до розвідці  надр кар'єру. Під час виконання договору, посадові особи контрагентів шляхом зловживання своїми службовими повноваженнями, за попередньою домовленістю, здійснили злочинні дії, які нанесли матеріальну шкоду ГЗК, що було встановлено вироком суду по кримінальній справі.

   Вважаючи, що ТОВ «Н» має відшкодувати завдані збитки, сума яких перевищує 1 160 000,00 гривень, гірничо-збагачувальний комбінат звернувся до суду з позовом про стягнення коштів в т.ч. з підприємства «Н».

   Спеціалісти юридичної фірми, ретельно вивчивши обставини справи, виробили правову позицію щодо незаконності стягнення за даних обставин матеріальної шкоди з юридичної особи. До суду були подані заперечення, необхідні докази та клопотання.

   Особливість цієї справи полягала в тому, що вона розглядалася в судах 5 років. Тричі справа знаходилась у провадженні Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ, який в вересні 2015 року виніс остаточне рішення, згідно з яким гірничо-збагачувальному комбінату було відмовлено у задоволенні позовних вимог щодо стягнення 1 160 000,00 гривень з ТОВ «Н».

 
Судовий збір: ставки підвищено, пільги скасовано Надрукувати
04.09.2015

   З  1 вересня 2015 року в вступили в силу зміни до Закону України «Про судовий збір», згідно з якими запроваджуються нові ставки судового збору, скасовуються деяки пільги щодо сплати судового збору.

  Зокрема, з переліку пільговиків виключено позивачі державні органи -  Мін’юст, АМКУ, ПФУ, прокуратуру та інші. Скасувано пільги стосовно сплати судо'єктами владних повноважень у разі коли судове рішення ухвалене на користь сторони, яка не є суб'єктом владних повноважень.

   Документом відмінена верхня межа розміру ставок судового збору за подання до cуду позовної заяви майнового характеру. За подання такої позовної заяви юридичною особою чи фізичною особою особою-підприємцем справляється судовий збір в розмірі 1,5% ціни позову, але не менше 1 розміру мінімальної зарплати, а якщо це фізична особа, то дані цифри становитимуть 1% і 0,4 відповідно. Також скасувано норми щодо визначення розміру ставок судового збору у фіксованій грошовій сумі та збільшено розміри ставок судового збору.

   З новими ставками судового сбору можна ознайомитись тут.

 
Допомога адвоката по адміністративній справі про порушення податкового законодавства Надрукувати
25.05.2015
Криворізькою Південною ОДПІ проведена позапланова виїзна перевірка Приватного підприємства «Ф» з питань додержання податкового законодавства.
За результатами перевірки, стосовно посадових осіб підприємства, а саме директора, та головного бухгалтера , був складений протокол про адміністративне правопорушення. На думку представників податкової інспекції, посадовими особами підприємства був порушений порядок ведення податкового обліку, за що передбачена відповідальність за ч.1 ст.163-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Згідно до законодавства, справа розглядалась в районному суді міста Кривого Рогу.
В суді інтереси директора,та головного бухгалтера Приватного підприємства «Ф» представляв адвокат Юридичної фірми «Жук і Партнери». При розгляді справи, суду були надані пояснення, та письмові докази, які свідчать про відсутність в діях директора, та головного бухгалтера підприємства порушень податкового законодавства.
По результатам розгляду суд закрив справу у зв’язку з відсутністю складу адміністративного правопорушення.
На додаток, в 2015 році до Юридичної фірми «Жук і Партнери» звернулись 8 посадових осіб підприємств за правовою допомогою адвоката по адміністративним справам про порушення податкового законодавства. Всі справи вирішено успішно.
 
Розірвання шлюбу з іноземцем Надрукувати
15.04.2015

Юридична фірма «Жук і Партнери» надала правову допомогу громадянці Украйни з питань розірвання шлюбу із громадянином іншої держави.

Мешканка міста звернулась за правовою допомогою про розірвання шлюбу із іноземцем, який постійно проживає за межами України, та не давав згоди на розірвання шлюбу.

Спеціалісти «Жук і Партнери» звернулися до суду в інтересах Клієнтки із відповідним позовом.

Суд розглянув цивільну справу, та задовольнив позовні вимоги. Шлюб було розірвано.

 
Правова допомога в податковому спорі Надрукувати
04.03.2015
Юридична фірма «Жук і Партнери» успішно захистила інтереси Клієнта у спорі з податковою інспекцією на суму близько одного мільйона гривень.
До «Жук і Партнери» звернулась Фізична особа-підприємець, виробник сільськогосподарської продукції з питань оскарження податкових повідомлень-рішень.
Шість податкових повідомлень-рішень було винесено податковою інспекцією за результатами планової виїзної перевірки дотримання вимог податкового законодавства.
Ознайомившись із актом перевірки, нашими спеціалістами підготовлено, та направлено до окружного адміністративного суду адміністративний позов про скасування протиправних податкових повідомлень-рішень.
За наслідками розгляду справи, суд задовольнив майже всі позовні вимоги, а саме визнав протиправними,та скасував податкові повідомлення-рішення.
Наразі, податкова інспекція не погодилась із судовим рішенням, та оскаржила постанову суду першої інстанції в апеляційному порядку.
Апеляційний суд після розгляду справи залишив апеляційну скаргу податкової без задоволення, а постанову суду без змін. Інтереси Клієнта в судових засіданнях представляли спеціалісти «Жук і Партнери»
 
Розмір пені зменшено на 80% Надрукувати
28.01.2015

   Спеціалістами юридичної фірми «Жук і Партнери» надано правову допомогу клієнту – громадянину «Б» у спорі з комерційним банком щодо стягнення заборгованості за кредитним договором.

   Відповідно до позовних вимог, Банк просив стягнути з позичальника окрім основного боргу в сумі 30 000 гривень, також пеню у розмірі більш ніж 80 000 гривень, загалом 110 000 гривень.

   Ретельно вивчивши матеріали справи, визнаючи заборгованість по «тілу» кредиту, в інтересах клієнта, до суду було подане обґрунтоване клопотання з відповідними доказами про зменшення розміру пені на 80%, а саме з 80 000 гривень до 17 000 гривень.

   Відповідно до рішення суду, клопотання про зменшення розміру пені було задоволено, стягнуто з клієнта 47 000 гривень (замість 110 000, що були заявлені в позові Банком).

   Інтереси клієнта в суді представляв юрист ЮФ «Жук і Партнери» Дмитро Антонов.

 
З Новим Роком та Різдвом Христовим! Надрукувати
31.12.2014

   Юридична фірма «Жук і Партнери» щиро вітає всіх з Новим Роком та Різдвом Христовим!

   Бажаємо Вам міцного здоров'я, здійснення ваших професійних планів та особистих мрій і задумів.

   Нехай Новий рік та Різдво принесуть Вам добробут, благополуччя, родинне тепло, щирих друзів, надійних партнерів, шани та любові від рідних та близьких Вам людей, а нашій країні – мир та благополуччя!

 
Права споживачів захищено в суді Надрукувати
03.12.2014

   Спеціалістами юридичної фірми «Жук і Партнери» захищено права споживачів в судовому порядку. Так, до фірми звернулися представники батьківського комітету однієї з гімназій Кривого Рогу з проблемою неповернення ресторанним закладом авансового платежу зі святкування випускного вечора.

   З метою захисту прав споживачів, до суду була подана позовна заява зі стягнення даної грошової суми з урахуванням інфляційних витрат та 3% відсотків річних. Позовні вимоги були судом задоволені, з ресторанного закладу стягнена сума авансу.

   Інтереси клієнта у суді представляв юрист Дмитро Антонов.

 
З Днем юриста! Надрукувати
08.10.2014

   Шановні колеги! Від імені колективу юридичної фірми «Жук і Партнери» прийміть найщиріші вітання з нагоди професійного свята - Дня юриста! На правників покладено велику місію - стояти на сторожі конституційних прав і свобод громадян, моральності і милосердя. Юристам належить чільне місце у формуванні правової культури суспільства, поваги до Закону, правової політики держави.

   Переконані, що служіння його величності Закону було і надалі залишатиметься життєвим кредо усіх правників нашої батьківщини, а знання, досвід, високі людські якості забезпечать становлення України, як правової держави.

   Сердечно зичимо щастя, здоров'я, невичерпної енергії, плідної праці, успіхів у благородній справі утвердження ідей верховенства права, справедливості, гуманізму і добра!

 
Захист клієнта в спорі з відшкодування шкоди Надрукувати
17.09.2014

   Спеціалістами юридичної фірми «Жук і Партнери» надано правову допомогу клієнту у спорі з громадянкою «А» про відшкодування матеріальної і моральної шкоди.

   Суть спору полягала у наступному.

   У 2009 сторони уклали попередній договір купівлі-продажу авто, з метою розстрочення сплати вартості автомобіля та передачі в користування автомобіля відповідачеві.

   Однак, к у 2010 році в автомобілі, що належить позивачу, виникла пожежа, внаслідок якої авто зазнало значних ушкоджень. Тому власником авто і було подано позов до клієнта юридичної фірми про відшкодування матеріальної і моральної шкоди спричиненої пожежею автомобіля.

  На думку позивача та його представника, відповідальність за пошкодження автомобіля мав нести відповідач, оскільки між ними укладався попередній договір купівлі-продажу, та на їх думку винним у пожежі був саме відповідач.  Ціна позову складала при цьому – близько 70000 грн. матеріальної шкоди та 20000 грн. моральної шкоди.

   Рішенням Дзержинського районного суду м. Кривого Рогу, позовні вимоги позивача були задоволені.

   Не погодившись з рішенням суду першої інстанції, до апеляційного суду Дніпропетровської області в інтересах клієнта було подано апеляційну скаргу з вимогою скасувати незаконне рішення.

   За результатами розгляду справи судом апеляційної інстанції, скарга клієнта була задоволена у повному обсязі, рішення рішення Дзержинського районного суду м. Кривого Рогу скасовано та стягнуто з позивача судові витрати пов’язані з розглядом апеляційної скарги.

   Рішення суду апеляційної інстанції було вмотивовано недоведеністю вини відповідача у зв’язку з чим ризик випадкового знищення або пошкодження майна мав нести його власник.  

   Не погодившись з рішенням апеляційного суду, позивач подав касаційну скаргу до Вищого спеціалізованого суду з цивільних і кримінальних справ. Однак, суд касаційної інстанції скаргу відхилив та залишив в силі рішення апеляції.

    У суді клієнта представляв юрист ЮФ «Жук і Партнери» Сергій Закалюжний.

 
<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Наступна > Кінець >>

Всього 11 - 20 з 119
«Жук і Партнери», м.Кривий Ріг © 2024
Створення сайта - Студія «Ridiz», Кривий Ріг