+38 (097) 851-32-33

Ця адреса електронної пошти приховується від різних спамерських та пошукових роботів. Щоб побачити її потрібно активувати java-script.

Новини



Участь у практичному семінарі АПУ Надрукувати
25.03.2013

   15 березня 2013 року в конференц-залі готелю «Reikartz» (Дніпропетровськ) відбувся практичний семінар на тему «Актуальні питання реєстрації прав на об'єкти нерухомості та земельних ділянок», організатором якого виступило відділення Асоціації правників України в Дніпроетровській області. Директор юридичної фірми «Жук і Партнери» Віктор Жук, як дійсний член Асоціації правників України, прийняв участь у цьому заході.

   З вітальним словом до учасників заходу звернувся Євген Смирнов, голова Відділення АПУ в Дніпропетровській області, керуючий партнер ЮФ «Легарт». Після чого про практичні проблеми, що виникають при операціях з нерухомістю та реєстрацією прав на неї в розрізі реформи системи реєстрації речових прав на нерухоме майно учасникам розповів Микола Очкольда, керуючий партнер АК «Легітимус», голова постійної Комісії з питань державної реєстрації речових прав на нерухоме майно Громадської ради при Державно-реєстраційній Службі України.

   Ярослав Рябчий, заступник начальника служби-начальник відділу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно реєстраційної служби Головного управління юстиції у Дніпропетровській області виступив з доповіддю «Актуальні питання реєстрації прав на нерухоме майно в світлі змін внесених до Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обмежень» з 1 січня 2013 року». Ярослава Оніка, партнер ЮФ «Кібенко, Оніка і партнери», розповіла учасникам про головні нюанси державної реєстрації майнових прав на земельні ділянки та їх обтяження. Олена Перфілова, приватний нотаріус, зупинилась на питаннях розмежування повноважень між держреєстраторами та нотаріусами та практичних питаннях процедури реєстрації прав власності у нотаріуса

   Всього в заході взяли участь 92 фахівці в області права, серед яких були судді Дніпропетровського окружного адміністративного суду, юристи і керівники відомих юридичних фірм Дніпропетровська, представники юридичних департаментів банків і органів державної влади, представники Дніпропетровського відділення Ліги студентів АПУ. Семінар зібрав представників з різних регіонів України: Києва, Харкова, Запоріжжя, Кривий Ріг, Дніпродзержинськ.

Додаткову інформацію щодо даного заходу можна отримати на офіційному сайті АПУ www.uba.ua/ukr/news/2361/

2361.jpg

 
Позовні вимоги прокурора залишено без задоволення Надрукувати
11.03.2013

   До юридичної фірми «Жук і Партнери» звернувся голова Фермерського господарства «Н» з наступною проблемою.

   В грудні 2012 року господарським судом Дніпропетровської області було винесено рішення у судовій справі за позовом прокурора Широківського району Дніпропетровської області в інтересах держави в особі Державної екологічної інспекції Дніпропетровської області до Фермерського господарства «Н» про стягнення шкоди за незаконне водокористування у сумі близько 70 000,00 грн.  В установлений законом 10-денний строк рішення оскаржене не було та набрало законної сили.

   Ознайомившись з матеріалами справи та вважаючи рішення суду першої інстанції незаконним, в інтересах клієнта до Дніпропетровського апеляційного господарського суду була подана апеляційна скарга з вимогою скасувати рішення та відмовити прокурору в задоволенні позовних вимог. Також до суду апеляційної інстанції було подане клопотання про поновлення строку на подання скарги.

   За результатами розгляду справи у Дніпропетровському апеляційному господарському суді, апеляційна скарга Фермерського господарства задоволена в повному обсязі, рішення суду першої інстанції скасовано, позовні вимоги прокурора залишено без задоволення.     

   Інтереси клієнта в суді представляв юрист ЮФ «Жук і Партнери» Дмитро Антонов.

 
Допомога у спорі щодо поділу майна подружжя Надрукувати
06.02.2013

   Громадянка «А» звернулася до юридичної фірми за допомогою щодо поділу майна подружжя - нерухомого майна, посилаючись на позовну заяву до неї колишнього чоловіка та відкрите провадження цивільної справи у одному з районних судів Кривого Рогу.

   Ретельно вивчивши матеріали справи, до суду було подане заперечення проти позовних вимог позивача, викликані свідки та витребувані докази в обґрунтування незаконних вимог позивача.

   За результатами розгляду справи у суді, позовна заява про поділ майна була залишена судом без розгляду. Нерухоме майно клієнта залишилось у її власності.

   Інтереси клієнта в суді представляв юрист ЮФ «Жук і Партнери» Дмитро Антонов.

 
Захист клієнта у спорі з комунальним підприємством Надрукувати
10.01.2013

   Юридична фірма «Жук і Партнери» захистила інтереси клієнта, яким є Товариство з обмеженою відповідальністю «К» у господарському спорі з Комунальним підприємством «Криворізька косметологічна лікарня» про стягнення заборгованості за договором оренди.

   Суть спору полягала у наступному. Між сторонами господарського спору було укладено договір оренди, згідно яким комунальне підприємство орендувало у ТОВ «К» приміщення для ведення свої господарської діяльності. Однак оплата орендної плати здійснювалась орендарем з порушенням умов договору.

   В інтересах клієнта на адресу КП «Криворізька косметологічна лікарня» було направлено претензію з вимогою погашення заборгованості. Але претензія не була задоволена. Тому до господарського суду Дніпропетровської області було подано відповідний позов про стягнення з орендаря суми заборгованості.

   Відповідно до рішення господарського суду, яке набрало законної сили, з Комунального підприємства «Криворізька косметологічна лікарня» на користь ТОВ «К» стягнуто близько 25 000,00 грн. і видано наказ.

   Інтереси клієнта в суді представляв юрист ЮФ «Жук і Партнери» Дмитро Антонов.                

 
З Новим роком та Різдвом Христовим! Надрукувати
28.12.2012
   Юридична фірма «Жук і Партнери» щиро вітає всіх з наступаючим Новим Роком та Різдвом Христовим!  

   Бажаємо Вам творчого натхнення, професійних досягнень і реалізації усіх Ваших планів! Нехай Новий рік принесе Вам радість і процвітання, надійних друзів і партнерів, спокій і затишок у Вашій родині!

 
ІІ Східноукраїнський юридичний форум АПУ Надрукувати
04.12.2012

   23 листопада 2012 року у приміщенні конференц-центру стадіону «Дніпро-Арена» пройшов ІІ Східноукраїнський юридичний форум Асоціації правників України - захід, що передусім націлений на потреби та інтереси юристів і адвокатів, які практикують саме у регіонах. Директор юридичної фірми «Жук і Партнери» Віктор Жук, як дійсний член Асоціації правників України, прийняв участь у цьому заході.

   Виступаючи на відкритті форуму, Президент АПУ Валентин Загарія повідомив, що головним завданням Східноукраїнського юридичного форуму - зібрати разом юристів, які практикують у різних регіонах, та фахово поговорити про ті речі, які турбують їх найбільше.

   В ході проведення форуму, перед учачниками форуму виступили член Правління АПУ Денис Бугай, голова Відділення АПУ у Дніпропетровській області, керуючий партнер ЮФ «Легарт» Євген Смирнов, керуючий партнер Legal Stratagency Олександр Хвощинський та інші. Загалом, учасники дискусії прийшли до висновку, що статус «регіональна юридична фірма» - це велика кількість можливостей на сучасному юридичному ринку.

   Наступна сесія форуму стосувалася актуальних наразі питань податкового права. Учасники розглядали можливості застосування єдиного податку як частини моделі управління фінансами в юридичній фірмі, нові можливості структурування бізнесу та використання судової експертизи як джерела доказування в процесі судового оскарження податкових рішень. До того ж, учасникам були представлені способи практичної імплементації рішень Європейського суду з прав людини у податкових спорах.

   Продовжили роботу форуму сесії з актуальних правових питань та особливостей застосування на практиці новел Кримінального процесуального кодексу та Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність».

   Більш детальну інформацію про форум можна дізнатись на офіційному сайті АПУ www.uba.ua/ukr/news/2203/

 

 

 
Перемога у спорі щодо захисту прав споживача Надрукувати
27.11.2012

   Юридична фірма «Жук і Партнери» захистила інтереси фізичної особи у судовому спорі з приватним підприємством «С» щодо захисту прав споживача.

   Суть спору полягала у наступному. У 2012 році між фізичною особою «К» та приватним підприємством був укладений договір на виготовлення останнім балкону «під ключ». Термін виконання замовлення був узгоджений сторонами і складав 15 днів. Вартість замовлення склала понад 13 000 грн., і була сплачена замовником авансом у розмірі 100%.

   Натомість, у визначений договором термін, приватне підприємство не здійснило взяті на себе зобов'язання. На неодноразові звернення замовника до підприємства з вимогою виконати роботи та здійснити монтаж балкону, його керівництво не реагувало та уникало спілкування.

   Після звернення до юридичної фірми, в інтересах клієнта до приватного підприємства «С» була направлена офіційна претензія про повернення грошових коштів, а згодом до Дзержинського районного суду м. Кривого Рогу поданий цивільний позов про захист прав споживачів, відшкодування матеріальної та моральної шкоди.

   За результатами розгляду справи у суді, позовні вимоги клієнта були задоволені в повному обсязі. Рішенням суду з приватного підприємства «С» стягнуто суму основної заборгованості у розмірі понад 13 000 грн., а також штрафні санкції та моральну шкоду.

   Інтереси клієнта у суді представляв юрист ЮФ «Жук і Партнери» Сергій Закалюжний.

 
Участь у засіданні круглого столу Надрукувати
22.11.2012

   22 жовтня 2012 року на базі Криворізького факультету Національного університету «Одеська юридична академія» було проведено засідання круглого столу на тему «Роль адвокатури у механізмі забезпечення прав людини», який був присвячений прийняттю та вступу в силу Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність».

   У засіданні круглого столу взяли активну участь студенти різних курсів КФ НУ «ОЮА», адміністрація навчального закладу у лиці Заслуженого юриста України, кандидата юридичних наук, декана Криворізького факультету Національного університету «Одеська юридична академія» Кравця Василя Романовича, а також викладачі КФ НУ «ОЮА», які є практикуючими юристами.

   Також в роботі круглого столу взяв участь директор юридичної фірми «Жук і Партнери» Віктор Жук, який, як учасник Установчої конференції адвокатів Дніпропетровської області, висвітлив організаційно-правові засади діяльності інституту адвокатури на Дніпропетровщині.

   Під час проведення заходу, його учасники жваво обговорювали новий Закон України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність», відзначали його новації та недоліки. Підводячи підсумки, організатори поділилися своїми позитивними враженнями від конференції та подякували усім присутнім за участь та запросили до подальшої співпраці.  

   Засідання круглого столу пройшло на високому професійному та організаційному рівні.

 
Захист клієнта в господарському спорі Надрукувати
09.11.2012

   Юридична фірма «Жук і Партнери» захистила інтереси клієнта, яким є фізична особа-підприємць «А» у господарському спорі з ПАТ "Енергопостачальна компанія "Дніпрообленерго" в особі Криворізьких міських електричних мереж у спорі про скасування оперативно-господарської санкції.

   Суть спору полягала у наступному. Перевіркою ПАТ «ДТЕК «Дніпрообленерго» було встановлено, що споживачем - ФОП «А», при користуванні електричною енергією, було порушено Правила користування електричною енергією, а саме виявлено явні ознаки втручання в параметри розрахункового приладу обліку з метою зміни його показань впливом на електролічильник постійним магнітом. Рішенням комісії енергопостачальника з розгляду вказаного порушення, до ФОП «А» було заснована штрафна санкція у розмірі близько 30 000 грн.

   Не погоджуючись з таким висновком ПАТ «ДТЕК «Дніпрообленерго», в інтересах клієнта до господарського суду Дніпропетровської області було подано позов про  визнання  рішення комісії  з  розгляду   акта   про порушення споживачем правил користування електричною енергією - недійсним.

   За результатами розгляду справи у суді першої інстанції, позовні вимоги фізичної особи-підприємця «А» були задоволені в повному обсязі. Судом скасована оперативно - господарська санкція ПАТ «ДТЕК «Дніпрообленерго» та стягнуто з відповідача всі судові витрати, понесені у зв'язку з розглядом справи.

   Інтереси клієнта в суді представляв юрист ЮФ «Жук і Партнери» Сергій Закалюжний.

 
Участь в юридичних заходах Надрукувати
17.10.2012

   Традиційно, у перші місяці осені, в Україні відбуваються різноманітні юридичні заходи покликані на обговорення та вирішення актуальних питань правової практики.

   Так, за ініціативи Асоціації адвокатів України, у Софіївському Гранд Холі готелю «Прем'єр Палац» відбувся ІІ Щорічний Форум Асоціації адвокатів України «Адвокатура України. Київські дзвони». Директор юридичної фірми «Жук і Партнери» Віктор Жук, як діючий член Асоціації адвокатів України, прийняв участь у цьому заході.

   Форум був присвячений проблемам організації та здійснення діяльності, підвищенню рівня кваліфікації адвокатів, пошуку відповідей на численні питання, що постають перед адвокатською спільнотою з прийняттям нових Закону України "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" та Кримінально-процесуального Кодексу України, що слугує формуванню та утвердженню думки щодо важливої ролі і місця інституту адвокатури в суспільстві.

   У роботі Форуму взяли участь провідні адвокати з різних регіонів України, посадові особи Державної податкової служби України, Генеральної прокуратури України, Координаційного центру з надання правової допомоги, суддя Вищого адміністративного суду України, вітчизняні науковці та інші учасники семінару. Інформативні та ґрунтовні доповіді учасників Форуму забезпечили досягнення загальної мети заходу - обговорення та пошук шляхів вирішення нагальних проблем в галузі адвокатури.

   Більш детальну інформацію щодо Форуму можна дізнатись на офіційному сайті ААУ - http://www.uaa.org.ua/index.php?option=com_content&task=view&id=620&Itemid=37

00.jpg

За ініціативи Асоціації правників України в концертному залі Національного центру аерокосмічної освіти молоді України у Дніпропетровську відбулась Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні питання впровадження положень Кримінального процесуального кодексу України у практичну діяльність».

Під час конференції розглянуті наступні питання: роль та обов'язки сторін на стадії досудового розслідування за новим Кримінальним процесуальним кодексом України; Кримінальне правопорушення, як новий інститут кримінального та кримінально-процесуального права; змагальність сторін на досудовому етапі кримінального провадження; особливості проведення допиту за новим Кримінальним процесуальним кодексом України; види угод в кримінальному провадженні, мета та підстави застосування; особливості судового розгляду за новим Кримінальним процесуальним кодексом України.

В конференції взяли участь американські експерти, зокрема, радник з правових питань посольства США в Україні, прокурор департаменту юстиції США Мері Батлер, радник з правових питань посольства США в Україні, прокурор департаменту юстиції США Джон Енгстром, помічник аташе з правових питань посольства США в Україні Пітер Анджеліні, українські вчені, практикуючі фахівці в області права, представники центральних та місцевих органів державної влади.

Більш детальну інформацію щодо Конференції можна дізнатись на офіційному сайті школи суддів України http://nsj.gov.ua/ua/news/1589/show/

12_09_2012-dnepr.jpg

 
<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Наступна > Кінець >>

Всього 41 - 50 з 119
«Жук і Партнери», м.Кривий Ріг © 2024
Створення сайта - Студія «Ridiz», Кривий Ріг