+38 (097) 851-32-33

Ця адреса електронної пошти приховується від різних спамерських та пошукових роботів. Щоб побачити її потрібно активувати java-script.

Новини



Суттєві новації у виконавчому провадженні. Надрукувати
22.02.2011

   З 9 березня 2011 року набуває чинності Закон України «Про внесення змін до Закону України "Про виконавче провадження" та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення процедури примусового виконання рішень судів та інших органів (посадових осіб)».

   В новій редакції Закону змінюється роль боржника у виконавчому провадженні. Раніше у боржника були законні можливості для ухилення від виконання судових рішень - фактично кожна процесуальна дія повинна була погоджуватись державним виконавцем з боржником. Прийнятими змінами пропонується відійти від можливості адміністративного оскарження боржником дій державного виконавця та забезпечити виключно судову процедуру.

   Також передбачено новий механізм реалізації та оцінки арештованого державним виконавцем майна. Так, законодавець встановив, що виключно на прилюдних торгах (аукціонах) реалізовуватиметься лише нерухоме майно, транспортні засоби, повітряні, морські та річкові судна. В інших випадках реалізація майна допускається на комісійних засадах.

   Крім того, раніше не було передбачено відповідальності фізичних осіб за невиконання рішення суду, що дозволяло останнім свідомо не виконувати ці рішення. В ухваленому Законі передбачено встановлення адміністративної відповідальності фізичної особи за невиконання рішення суду.

   Встановлено й інші новації, які суттєво змінюють механізм виконавчого провадження.

 
«Листи щастя» від ДАІ поза законом. Надрукувати
09.02.2011

   Конституційний суд України визнав неконституційними ст. 14-1 та ч. 6 ст. 258 Кодексу України про адміністративні правопорушення, які дозволяли притягати власників транспортних засобів до адміністративної відповідальності без складення протоколу.

   Згідно ч. 1 ст. 141 Кодексу України про адміністративні правопорушення, власники транспортних засобів притягуються до адміністративної відповідальності на підставі фіксації їх порушення швидкості пристроями, що працюють в автоматичному режимі. А згідно ч. 6 ст. 258 КУпАП, в разі автоматичної фіксації порушення правил дорожнього руху протокол про адмінпорушення не складається, а постанова про адміністративні порушення виноситься без участі особи, що притягується до адмінвідповідальності.

 
Зміни в Сімейному кодексі України. Надрукувати
29.01.2011

   Президент підписав Закон України № 2913-VI «Про внесення зміни до статті 61 Сімейного кодексу України щодо об'єктів права спільної сумісної власності подружжя».

   За цим законом об'єктом права спільної сумісної власності подружжя є житло, набуте одним із подружжя під час шлюбу внаслідок приватизації державного житлового фонду, та земельна ділянка, набута внаслідок безоплатної передачі її одному з подружжя із земель державної або комунальної власності, у тому числі приватизації.

   Закон набирає чинності через десять днів з дня його опублікування.

 
Легалізація самобудів продовжена до 2013 року. Надрукувати
17.01.2011

   Верховна Рада продовжила до 1 січня 2013 року можливість прийняття в експлуатацію самовільно збудованих житлових приміщень - самобудів, які були зведені до 31 грудня 2009 року. Відповідний законопроект № 7418 "Про регулювання містобудівної діяльності" був прийнятий ВР 13 січня 2010 року.

   Ця норма стосується індивідуальних житлових будинків, господарських присадибних будівель і споруд та  прибудов до них, садових і дачних будинків, громадських споруд першої і другої категорії складності.

   Прийняття таких об'єктів в експлуатацію на безоплатній основі здійснюється інспекціями державного архітектурно-будівельного контролю за результатами технічного обстеження їх інженерних мереж та будівельних конструкцій. 

   Слід зазначити, що дозвіл на узаконення самовільно збудованих будівель діяв до 2011 року.

 
2011 рік. Новації в законодавстві. Надрукувати
11.01.2011

   З настанням нового 2011 року в Україні набувають чинності чимало нормативних актів. Деякі з них в нашому огляді.

  З 1 січня 2011 року набуває чинності Податковий кодекс України, який по-новому регулює відносини в сфері оподаткування між державою з однієї сторони, та громадянами і бізнесом з іншої. Зокрема змінюються ставки податків, їх види та порядок адміністрування.

   Також з нового року вступає в законну силу Закон України «Про захист персональних даних», яким регулюється відносини, пов'язані із захистом персональних даних під час їхньої обробки. Дія закону не поширюється на діяльність зі створення баз персональних даних та обробки персональних даних у цих базах: фізичною особою - виключно для непрофесійних особистих чи побутових потреб; журналістом - у зв`язку з виконанням ним службових чи професійних обов`язків; професійним творчим працівником - для здійснення творчої діяльності.

   З 1 січня 2011 року, згідно з Законом України від 17.12.2010 р. № 2795-VI "Про внесення зміни до статті 2 Закону України "Про тимчасову заборону стягнення з громадян України пені за несвоєчасне внесення плати за житлово-комунальні послуги" на заборгованість з плати за житлово-комунальні послуги буде нараховуватися пеня. Нарахування та стягнення пені за несвоєчасне внесення плати за житлово-комунальні послуги здійснюються на суму заборгованості, яка утворилася з 1 січня 2011 року. Рекомендуємо сплачувати вчасно всі комунальні платежі для уникнення накладення пені.

   Закінчився термін дії закону «Про внесення змін до деяких законів з метою подолання негативних наслідків фінансової кризи», яким з 23 червня 2009 року заборонялося валютне кредитування населення. Це означає, що з 1 січня банки можуть давати позики фізособам не тільки в гривні, але і в доларах і євро.

 
З Новим Роком та Різдвом Христовим! Надрукувати
28.12.2010
   Юридична фірма «Жук і Партнери» щиро вітає всіх з наступаючим Новим Роком та Різдвом Христовим!

   Бажаємо Вам міцного здоров'я, здійснення ваших професійних планів та особистих мрій і задумів.

   Нехай Новий рік та Різдво принесуть Вам добробут, благополуччя, родинне тепло, щирих друзів, надійних партнерів, шани та любові від рідних та близьких Вам людей!

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Участь у засіданні Правничої Асамблеї АПУ Надрукувати
14.12.2010

   10 грудня 2010 року у м. Києві відбулося VI Чергове засідання Правничої Асамблеї Асоціації правників України, найвищого колегіального органу управління Асоціацією. Директор юридичної фірми «Жук і Партнери» Віктор Жук, як діючий член Правничої Асамблеї, прийняв участь у цьому заході.

Детальніше...
 
"Тиждень права" в Україні Надрукувати
06.12.2010

   З 6 по 11 грудня 2010 року в Україні відбудеться традиційна загальноукраїнська акція «Тиждень права».

Детальніше...
 
Асоціації правників України – 8 років! Надрукувати
29.11.2010

   30 листопада 2010 року Всеукраїнській громадській організації «Асоціація правників України», виповнюється 8 років. Серед інших, членом АПУ є також юридична фірма «Жук і Партнери».

Детальніше...
 
Участь у міжнародній виставці-форумі Надрукувати
18.11.2010

   Юридична фірма «Жук і Партнери» прийняла участь у Х міжнародній виставці-форумі «Промисловість. Інвестиції. Технології», яка проходила з 9 по 12 листопада 2010 року у м. Кривому Розі.

Детальніше...
 
<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Наступна > Кінець >>

Всього 91 - 100 з 119
«Жук і Партнери», м.Кривий Ріг © 2024
Створення сайта - Студія «Ridiz», Кривий Ріг