+38 (097) 851-32-33

Ця адреса електронної пошти приховується від різних спамерських та пошукових роботів. Щоб побачити її потрібно активувати java-script.

Захист клієнта у спорі з банком



Захист клієнта у спорі з банком Надрукувати

   До юридичної фірми «Жук в Партнери» звернувся за допомогою клієнт - фізична особа, щодо спірних питань з ПАТ «УкрСиббанк». Суть проблеми полягала у наступному.

   У 2007 році клієнт уклав з Банком договір поруки, яким забезпечувався кредитний договір на суму близько 500 000 грн., що був укладений між Товариством з обмеженою відповідальністю «Х» та ПАТ «УкрСиббанк». Згодом, у зв'язку з порушенням основним позичальником (ТОВ «Х») своїх зобов'язань перед Банком, останнім було подано позовну заяву про стягнення з клієнта, як з поручителя, суми заборгованісті, що складала більш ніж 500 000, 00 грн.

   Ретельно вивчивши матеріали справи та банківські документи, до Центрально-Міського районного суду м. Кривого Рогу була подана позовна заява про визнання договору поруки припиненим та таким, що не підлягає виконанню. Основним аргументом даної вимоги було порушення основним позичальником та Банком закріплених у кредитному договорі та Цивільному кодексі України вимог щодо збільшення зобов'язань боржника (ставок по %) к контексті взаємовідносин із поручителем, внаслідок чого збільшився обсяг його відповідальності.

   За результатами розгляду справи у суді, позовні вимоги клієнта були задоволені в повному обсязі. Згідно з рішенням суду, яке набрало законної чинності, договір поруки був визнаний припиненим та таким, що не підлягає виконанню.

   Інтереси клієнта у суді представляв юрист ЮФ «Жук і Партнери» Дмитро Антонов.

 
«Жук і Партнери», м.Кривий Ріг © 2024
Створення сайта - Студія «Ridiz», Кривий Ріг