+38 (097) 851-32-33

Ця адреса електронної пошти приховується від різних спамерських та пошукових роботів. Щоб побачити її потрібно активувати java-script.

Захист клієнта у спорі про відшкодування шкоди



Захист клієнта у спорі про відшкодування шкоди Надрукувати

   Спеціалістами юридичної фірми «Жук і Партнери» надано правову допомогу клієнту у спорі з громадянкою «А» про відшкодування матеріальної і моральної шкоди.

   Суть спору полягала у наступному.

   У 2009 сторони уклали попередній договір купівлі-продажу авто, з метою розстрочення сплати вартості автомобіля та передачі в користування автомобіля відповідачеві.

   Однак, к у 2010 році в автомобілі, що належить позивачу, виникла пожежа, внаслідок якої авто зазнало значних ушкоджень. Тому власником авто і було подано позов до клієнта юридичної фірми про відшкодування матеріальної і моральної шкоди спричиненої пожежею автомобіля.

  На думку позивача та його представника, відповідальність за пошкодження автомобіля мав нести відповідач, оскільки між ними укладався попередній договір купівлі-продажу, та на їх думку винним у пожежі був саме відповідач.  Ціна позову складала при цьому – близько 70000 грн. матеріальної шкоди та 20000 грн. моральної шкоди.

   Рішенням Дзержинського районного суду м. Кривого Рогу, позовні вимоги позивача були задоволені.

   Не погодившись з рішенням суду першої інстанції, до апеляційного суду Дніпропетровської області в інтересах клієнта було подано апеляційну скаргу з вимогою скасувати незаконне рішення.

   За результатами розгляду справи судом апеляційної інстанції, скарга клієнта була задоволена у повному обсязі, рішення рішення Дзержинського районного суду м. Кривого Рогу скасовано та стягнуто з позивача судові витрати пов’язані з розглядом апеляційної скарги.

   Рішення суду апеляційної інстанції було вмотивовано недоведеністю вини відповідача у зв’язку з чим ризик випадкового знищення або пошкодження майна мав нести його власник.  

   У суді клієнта представляв юрист ЮФ «Жук і Партнери» Сергій Закалюжний.

 
«Жук і Партнери», м.Кривий Ріг © 2024
Створення сайта - Студія «Ridiz», Кривий Ріг