+38 (097) 851-32-33

Ця адреса електронної пошти приховується від різних спамерських та пошукових роботів. Щоб побачити її потрібно активувати java-script.

2011 рік. Новації в законодавстві.



2011 рік. Новації в законодавстві. Надрукувати

   З настанням нового 2011 року в Україні набувають чинності чимало нормативних актів. Деякі з них в нашому огляді.

  З 1 січня 2011 року набуває чинності Податковий кодекс України, який по-новому регулює відносини в сфері оподаткування між державою з однієї сторони, та громадянами і бізнесом з іншої. Зокрема змінюються ставки податків, їх види та порядок адміністрування.

   Також з нового року вступає в законну силу Закон України «Про захист персональних даних», яким регулюється відносини, пов'язані із захистом персональних даних під час їхньої обробки. Дія закону не поширюється на діяльність зі створення баз персональних даних та обробки персональних даних у цих базах: фізичною особою - виключно для непрофесійних особистих чи побутових потреб; журналістом - у зв`язку з виконанням ним службових чи професійних обов`язків; професійним творчим працівником - для здійснення творчої діяльності.

   З 1 січня 2011 року, згідно з Законом України від 17.12.2010 р. № 2795-VI "Про внесення зміни до статті 2 Закону України "Про тимчасову заборону стягнення з громадян України пені за несвоєчасне внесення плати за житлово-комунальні послуги" на заборгованість з плати за житлово-комунальні послуги буде нараховуватися пеня. Нарахування та стягнення пені за несвоєчасне внесення плати за житлово-комунальні послуги здійснюються на суму заборгованості, яка утворилася з 1 січня 2011 року. Рекомендуємо сплачувати вчасно всі комунальні платежі для уникнення накладення пені.

   Закінчився термін дії закону «Про внесення змін до деяких законів з метою подолання негативних наслідків фінансової кризи», яким з 23 червня 2009 року заборонялося валютне кредитування населення. Це означає, що з 1 січня банки можуть давати позики фізособам не тільки в гривні, але і в доларах і євро.

 
«Жук і Партнери», м.Кривий Ріг © 2024
Створення сайта - Студія «Ridiz», Кривий Ріг