+38 (097) 851-32-33

Ця адреса електронної пошти приховується від різних спамерських та пошукових роботів. Щоб побачити її потрібно активувати java-script.

Новини



Участь у Форумі ААУ з цивільного права Надрукувати
02.04.2012

   23 березня 2012 року у Софіївському Гранд Холі готелю «Прем'єр Палац» відбувся Перший Всеукраїнський цивілістичний форум Асоціації адвокатів України «Київська весна». Директор юридичної фірми «Жук і Партнери» Віктор Жук, як діючий член Асоціації адвокатів України, прийняв участь у цьому заході.

   Форум було проведено з метою обміну досвідом між фахівцями, обговорення нагальних проблем, що виникають у юридичній практиці під час здійснення захисту у цивільних та господарських справах, а також підвищення рівня кваліфікації адвокатів.

   У роботі Форуму взяли участь провідні адвокати з різних регіонів України, судді Верховного Суду України, Вищого господарського суду України, вітчизняні науковці, патентні повірені та інші учасники. Якісний склад доповідей учасників сприяв загальній меті заходу - обміну досвідом та підвищенню рівня кваліфікації адвокатів.

   У рамках роботи чотирьох cекцій Форуму на обговорення було винесено наступні актуальні теми: 
-  Перегляд судових рішень Верховним Судом України;
-  Прецедент - як джерело права в Україні. Реалії та майбутнє;
-  Судова практика в сфері інтелектуальної власності;
-  Практика судових спорів за участю митних органів;
-  Визнання виконавчого листа таким, що не підлягає виконанню;
-  інші.

   Підводячи підсумки Форуму організатори поділилися своїми позитивними враженнями від цього заходу та подякували усім присутнім за участь та запросили до подальшої співпраці.   

   Більш детальну інформацію про даний захід можна переглянути на офіційному сайті Асоціації адвокатів України http://www.uaa.org.ua/

 

 

forum-2_3.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

forum-2_5.jpg

 
Захист клієнта у спорі щодо поділу майна подружжя Надрукувати
27.03.2012

   Юридична фірма «Жук і Партнери» захистила інтереси клієнта, яким є фізична особа «А» у цивільному спорі щодо поділу майна подружжя з фізичною особою «П».

   Громадянка «А» звернулася до юридичної фірми за допомогою щодо поділу майна подружжя, а саме житлового будинку загальною площею понад 500 кв.м., земельної ділянки, автомобілів та іншого майна. В інтересах клієнта до Центрально-Міського районного суду м. Кривого Рогу була подана відповідна позовна заява.

   Відповідно до рішення суду першої інстанції, у позовних вимогах Позивачу було відмовлено в повному обсязі. Не погоджуючись з рішенням суду та вважаючи його незаконним, Позивачем була подана апеляційна скарга до Апеляційного суду Дніпропетровської області з вимогою скасувати рішення Центрально-Міського районного суду і ухвалити нове рішення по суті позовних вимог.

   За результатами розгляду справи у суді апеляційної інстанції, рішення суду першої інстанції в частині відмови поділу житлового будинку, земельної ділянки та автомобілів було скасовано.

   Згідно з рішенням Апеляційного суду Дніпропетровської області, яке вступило в законну силу, за Позивачем було визнано 1/2 частину спірного житлового будинку, 1/2 частину земельної ділянки. Також суд зобов'язав Відповідача сплатити Позивачу 100 000 грн. в рахунок грошової компенсації щодо поділу автомобілів.

   Інтереси клієнта в суді представляв юрист ЮФ «Жук і Партнери» Дмитро Антонов.

 
Зміни до процесуального законодавства Надрукувати
28.02.2012

   Набрав чинності Закон України №4176-VI "Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення порядку здійснення судочинства", відповідно з яким до Цивільного процесуального кодексу, Господарського процесуального кодексу, Кодексу адміністративного судочинства, Цивільного кодексу було внесено зміни.

   Вказаними змінами удосконалено процедуру судового розгляду справ, збільшено обсяг процесуальних прав особи, змінено порядок поновлення процесуальних строків на подання апеляційної чи касаційної скарг, тощо.

   Крім того, внесено зміни й до переліку позовних вимог, на які зараз позовна давність не поширюється. Так, відтепер на позови власників та інших осіб про визнання незаконним правового акта органу державної влади, яким було порушено право власності або інше речове право особи поширюється позовна давність.

 
Захист клієнта у спорі зі стягнення заборгованості Надрукувати
08.02.2012

   Юридична фірма «Жук і Партнери» захистила інтереси клієнта, яким є фізична особа «К» у цивільному спорі щодо стягнення боргу з фізичною особою «П».

   Громадянка «К» звернулася до юридичної фірми за допомогою зі стягнення з громадянина «П» заборгованості за борговою розпискою у сумі 60 000 грн. В інтересах клієнта до Саксаганського районного суду м. Кривого Рогу була подана відповідна позовна заява про стягнення заборгованості.

   Під час судового розгляду справи Відповідач в добровільному порядку, вперше за 2 роки  існування боргу, частково відшкодував Позивачу заборгованість у сумі 15 000 грн.

   За результатом розгляду справи, позовні вимоги клієнта були задоволені у повному обсязі. Крім залишку суми боргу у розмірі 45 000 грн. з Відповідача стягнуто 3% річних за час прострочки сплати боргу та відповідні суми індексу інфляції.

   Інтереси клієнта в суді представляв юрист ЮФ «Жук і Партнери» Дмитро Антонов.

 
ПАТ «КЗРК» відшкодовано моральну шкоду Надрукувати
18.01.2012

    Юридична фірма «Жук і Партнери» захистила інтереси клієнтів у спорі з Публічним акціонерним товариством "Криворізький залізорудний комбінат» у спорі про відшкодування моральної шкоди.

   В інтересах клієнтів - двох фізичних осіб, до Жовтневого районного суду м. Кривого Рогу, було подано позовну заявою про відшкодування моральної шкоди завданої внаслідок нещасного випадку на виробництві, що спричинило загибель робітника.

   В ході розгляду справи, між сторонами була досягнута домовленість про укладення мирової угоди, згідно якої ПАТ «КЗРК» зобов'язується сплатити Позивачам відповідну компенсацію внаслідок понесеної моральної шкоди кожному.

   Судом, після подання відповідної заяви про визнання мирової угоди та виконання необхідних процесуальних дій, було затверджено мирову угоду та закрито провадження у справі. За наслідками розгляду даної справи, обумовлена сума моральної шкоди була відшкодована у повному обсязі.

   Інтереси клієнтів в суді представляв юрист ЮФ «Жук і Партнери» Дмитро Антонов.

 
З Новим Роком та Різдвом Христовим! Надрукувати
30.12.2011

   Юридична фірма «Жук і Партнери» щиро вітає всіх з наступаючим Новим Роком та Різдвом Христовим!

   Бажаємо Вам міцного здоров'я, здійснення ваших професійних планів та особистих мрій і задумів.

   Нехай Новий рік та Різдво принесуть Вам добробут, благополуччя, родинне тепло, щирих друзів, надійних партнерів, шани та любові від рідних та близьких Вам людей!

d.jpg

 
Участь у Форумі ААУ з кримінального права Надрукувати
27.12.2011

   9 грудня 2011 року у Софіївському Гранд Холі готелю «Прем'єр Палац» відбувся Перший Щорічний форум Асоціації адвокатів України з кримінального права.

   Директор юридичної фірми «Жук і Партнери» Віктор Жук, як діючий член Асоціації адвокатів України, прийняв участь у цьому заході.

   У роботі Форуму взяли участь адвокати з різних регіонів України, представники Вищої кваліфікаційної комісії адвокатури (ВККА) при Кабінеті Міністрів України, обласних кваліфікаційно-дисциплінарних комісій адвокатури, науковці, представники органів державної влади та прокуратури, Американської асоціації юристів/Ініціатива з верховенства права.

   Ініціатором Форуму став Комітет з кримінального права та процесу ААУ. Форум було проведено з метою обміну досвідом між фахівцями, обговорення нагальних проблем, що виникають у роботі під час здійснення захисту з кримінальних справ та підвищення рівня кваліфікації адвокатів.

   Більш детальну інформацію про даний захід можна переглянути на офіційному сайті Асоціації адвокатів України www.uaa.org.ua

 img_0914.jpg

 

 
Захист клієнта у спорі про стягнення моральної шкоди Надрукувати
13.12.2011

   Юридична фірма «Жук і Партнери» захистила інтереси клієнта, яким є Товариство з обмеженою відповідальністю «А» у господарському спорі з Товариством з обмеженою відповідальністю «О».

   Приватне підприємство «О» звернулося з позовом до Товаритсва з обмеженою відповідальністю «А» про стягнення моральної шкоди у розмірі 50 000 гривень внаслідок неправомірного приниження юридичною особою ТОВ «А» ділової репутації ТОВ «О» та розповсюдження нею недостовірної інформації про  Позивача.

   Справа розглядалася в Господарському суді Дніпропетровськї області.

   Суд, ретельно вивчивши матеріали справи, заслухавши доводи сторін, прийшов до висновку, що позовні вимоги ТОВ «О» є нобгрунтованами та такими, що не підлягають задоволенню. Тому, за результатом розгляду справи, у позовних вимогах ТОВ «О» було відмовлено в повному обсязі.

 
Асоціації правників України – 9 років! Надрукувати
30.11.2011

   30 листопада 2011 року Всеукраїнській громадській організації «Асоціація правників України», виповнюється 9 років. Серед інших, членом АПУ є також юридична фірма «Жук і Партнери».

   Основною метою Асоціації є об'єднання правників для сприяння втіленню в життя принципу верховенства права в державному, суспільному та громадському житті, сприяння розбудові правової держави, сприяння розвитку правосвідомості суб'єктів права та розвитку юридичної професії, задоволення та захист прав та законних інтересів членів Асоціації, а також сприяння їх неформальному спілкуванню. На сьогоднішній день членами АПУ є близько двох тисяч правників з рідних областей права.

   Від щирого серця поздоровляємо колег зі святом! Бажаємо професійних перемог та успіхів у розбудові правової держави!

 
Рішення КС України щодо прав споживачів кредитних послуг Надрукувати
25.11.2011

   15 листопада 2011 року Конституційний Суд України оприлюднив прийняте раніше Рішення у справі щодо офіційного тлумачення положень пунктів 22, 23 статті 1, статті 11, частини восьмої статті 18, частини третьої статті 22 Закону України "Про захист прав споживачів" у взаємозв'язку з положеннями частини четвертої статті 42 Конституції України (справа про захист прав споживачів кредитних послуг).

   Необхідність в офіційному тлумаченні була пов'язана з неоднозначним застосуванням положень Закону «Про захист прав споживачів» судами України та органами виконавчої влади, що призводило до порушення прав громадян на захист державою, як споживачів послуг комерційного банку.

   Конституційний Суд вирішив, що дія положень Закону «Про захист прав споживачів» поширюється на правовідносини між кредитодавцем та позичальником (споживачем) за договором про надання споживчого кредиту, що виникають як під час укладення, так і виконання такого договору.

   Таким чином розширені права позичальників у спорах з банками.

   Рішення Конституційного Суду України є обов'язковим до виконання на території України, остаточним і не може бути оскаржене.

 
<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Наступна > Кінець >>

Всього 61 - 70 з 119
«Жук і Партнери», м.Кривий Ріг © 2024
Створення сайта - Студія «Ridiz», Кривий Ріг