+38 (097) 851-32-33

Ця адреса електронної пошти приховується від різних спамерських та пошукових роботів. Щоб побачити її потрібно активувати java-script.

Судова реформа. Зміни в процесуальні кодекси України



Судова реформа. Зміни в процесуальні кодекси України Надрукувати
     З прийняттям 07.07.2010 р. Верховною Радою Закону України «Про судоустрій і статус суддів» зазнали змін і чинні кодекси, такі як Цивільний процесуальний, Господарський процесуальний та Кодекс адміністративного судочинства. На деяких питаннях щодо цих змін ми б хотіли зупинитись.

     Отже, законодавець зобов’язав суд встановлювати через державні реєстраційні системи достовірну інформацію про місце реєстрації фізичних та юридичних осіб – відповідачів. Скасовано обов’язковість проведення попереднього судового засідання. Нині воно повинно проводитись за рішенням суду та відкладатись не більше одного разу.

    Також дещо змінений і порядок представництва адвоката як представника, повноваження якого посвідчуватись ордером, який виданий відповідним адвокатським об'єднанням, або договором. Тепер до ордера адвоката обов'язково додається витяг із договору, у якому зазначаються повноваження адвоката як представника або обмеження його прав на вчинення окремих процесуальних дій. Витяг засвідчується підписом сторін договору.

    Дещо спрощується  бюрократична процедура в судах. Так, у всіх судах усіх юрисдикцій введена автоматизована система документообігу, а також встановлений автоматизований порядок розподілу справ між суддями та доступ учасників сторін до інформації, щодо їх справи. У судах з’явиться  електронний архів й буде введено централізоване збереження судових рішень.

    За новим порядком постачальники житлово-комунальних послуг населенню зможуть стягнути заборгованість зі своїх боржників. Сприяє цьому зміни щодо вимог, за якими може бути видано судовий наказ. Тобто тепер підприємство може заявити вимогу про стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг, телекомунікаційних послуг, послуг телебачення та радіомовлення з урахуванням індексу інфляції та трьох відсотків річних, нарахованих заявником на суму заборгованості.

    Звертаємо Вашу увагу на те, наведені вище зміни є лише невеликою часткою тих нововведень, що були нещодавно прийняті на законодавчому рівні.

 

 

 
«Жук і Партнери», м.Кривий Ріг © 2024
Створення сайта - Студія «Ridiz», Кривий Ріг